Traject BMR

BMR methode

We bespreken in het kort waar je NU last van hebt en dus niet zoeken of uitgebreid praten over de vermeende oorzaak. De verwachtingen worden besproken en er wordt een gericht behandelplan opgesteld. Tevens ontvang je van mij een werkboek.

Binnen de Body Mind Release methode is de innerlijke oorzaak (ballast) van levensklachten in kaart gebracht aan de hand van een schema.  Met dit schema ga jij gericht de ballast loslaten en ga je ook positieve gevoelens terughalen. 

Je gaat hier 2 keer per dag (ongeveer 15 minuten per keer) gericht mee aan de slag. Je zult merken dat dit goed te doen is. Je inspanningen zullen beloond worden.

Wekelijk bespreken wij je ervaringen en krijg je uitgelegd wat je de aankomende week zelfstandig mag doen en vooral ook waarom. Ik begeleid je, maar jij moet het natuurlijk zelf doen! 

Het gehele traject zal bestaan uit 7 sessies. Gaandeweg het traject kun je meer energie, minder afhankelijkheid, meer fysieke en mentale ontspanning, balans, levensvreugde en zelfvertrouwen gaan ervaren. Kortom je komt weer in je eigen kracht!

BMR sessies

Week 1  Loslaten algemene belemmerende gevoelens en overtuigingen (conclusies) 

In de eerste consult ga ik je alles vertellen over de BMR methode en ga je die week direct aan slag met het loslaten van de algemene belemmerende gevoelens en overtuigingen, die iedereen in meer of mindere mate bezit. 

De meeste ervaren in de loop van of na de eerste week meteen verschil. Meer energie, meer levensvreugde, meer innerlijke rust. Dit geeft veel motivatie om door te gaan.

 Week 2  Vlucht- en vechtgedrag loslaten

Deze week gaan we specifieker kijken naar wat jij mag loslaten. Dit is het vlucht- en vechtgedrag dat je vertoont in een bepaalde situatie. Omdat je in de eerste week al veel hebt losgelaten, is er ruimte ontstaan om de eerste positieve gevoelens weer terug te halen. 

Je merkt dat je al minder in je hoofd gaat zitten en meer in balans komt. 

 Week 3  Angsten loslaten

Angsten zijn een bundeling van belemmerende gevoelens en overtuigingen. Angsten remmen je om een bepaalde stap in een bepaalde richting te nemen. Deze laten we dan ook bewust deze week los, omdat het nu inzichtelijk voor jou wordt wat jou ervan weerhoudt om iets wel of niet te doen in je leven. Je gaat ook deze week weer een aantal nieuwe positieve gevoelens terughalen. 

Je krijgt steeds meer besef en inzicht, je voelt dat het vertrouwen weer terugkomt. 

Week 4  Positiviteit

Deze week ga je alle positieve gevoelens terughalen. Het zijn positieve gevoelens die ieder mens bezit, maar die door verschillende redenen verloren zijn gegaan of zelfs hebben plaatsgemaakt voor een beperkend gevoel.

Je voelt je al veel meer balans en in je eigen kracht staan. Maar nog even geduld, we zijn er nog niet, je gaat je nog beter voelen. 

Week 5  Afhankelijkheidscirkel 

De ballast die jij bij je draagt, kleurt namelijk de bril waarmee jij naar jezelf, de ander en het leven kijkt. Alles wat jou negatief triggert bij anderen mag je loslaten en alles wat jou positief triggert mag jij weer terughalen. We doorbreken de afhankelijkheidscirkel. Wederzijdse afhankelijkheid is goed, maar te veel kan voor onaantrekkelijkheid zorgen. 

Je staat weer volledig zelfstandig en in je kracht. Je hebt weer drive en voldoende zelfvertrouwen.

Week 6  Programmeren

Alle belemmerende gevoelens en overtuigingen die jij maar vaak genoeg hebt herhaald en je leven beperken, worden programma’s in je onderbewustzijn. Dus alles wat jij nu nog ervaart, wordt gecreëerd en in stand gehouden door deze onbewuste programmeringen. Deze programma’s ga je dus loslaten en vervangen door een positief programma. Je gaat dit echt voelen!

Week 7  Follow- up sessie

Een paar weken daarna plannen we onze follow-up sessie. Hoe is het nu met je? Waar loop je nog tegen aan? Nu je in je kracht staat kun je nog ballast tegenkomen die je ervan weerhoudt nog verder te ontwikkelen. Ik ga je uitleggen hoe je zelf Body Mind Release kan gebruiken als een “tool of life”, zodat je kunt doorgroeien.

Extra sessie  Voor gekwetst stuk/ traumatische ervaring

Net zoals in het leven, kan het ook voorkomen dat je tijdens het traject op de rem gaat. Doordat bepaalde gevoelens en overtuigingen worden getriggerd, waardoor je niet verder kan, wil of mag van jezelf. Hierdoor ga je op de rem. We bespreken deze situatie die jou op dat moment triggert. Door dit te (h)erkennen en te omarmen, ervaar je een boost en kun je het traject weer verder oppakken.